Monday, June 30, 2008

Puding...

Pepagi Leeda datang kat lab...
Tengok! apa Leeda kasi!


P U D I N G


Mak dia selalu buat nih & Leeda pula
rajin bawak ke sekolah
untuk sape?
Untuk


T E A C H E R


Tq Leeda


[ note: Leeda = Haleeda Aqeela Merican Noordin - 4 Sak]

LAGI AKSI HARI KOPERASI SEKOLAH

Jom tengok apa berlaku baru-baru ni

Saya nak yang pink...

"Orang nak rehat2 tak leh...suruh Ros jual laksa"....

Tiga gadis manis membeli-belah dengan penuh bergaya!!

Tersenyum Cikgu Norizam
Senyumlah sokmo!

Yang mana nak pilih nih..
Beli dua-dua kan baru tau !

"Cantik tak baju ni?"
[ posing sebelum beli - open fitting-room!]

Pasangan ideal

Ketua Bidang
Ini adalah sebahagian lagi aksi-aksi yang dapat dilihat pada
Hari Koperasi Sekolah.

Sunday, June 29, 2008

Spot a familiar face...

- One day at the school canteen -
While I was about to go out of the canteen, suddenly I noticed a new "canteen helper"!!
Oops...I am sorry!!
He is .............................not a new canteen helper.
[ If you happen to read this, please ignore - no heart feelings OK ]
Ini adalah buku yang aku beli baru-baru ni dan masih lagi belum tamat kubaca.

Melihat tajuk buku dan gambar pun, kita dah dapat agak isi kandungan dan siapa pengarangnya. Pengarangnya ialah Ustazah Nor Bahyah Mahamood.
Persoalannya cukup simple - Rezeki dan Hutang - tetapi hampir dan cukup penting terhadap diri setiap orang.
Persoalan rezeki adalah rahsia Allah swt. Apabila roh ditiupkan sahaja ke dalam jasad seseorang ketika di alam kandungan lagi,maka Allah perintahkan malaikat menulis beberapa ketetapan antaranya ialah rezekinya. Setelah dilahirkan ke dunia ini maka ketetapan rezeki itulah yang berlaku ke atas dirinya. Oleh kerana ia tidak diketahui maka Allah perintahkan untuk setiap orang berusaha mendapatkannya sebanyak mungkin.
Masalah hutang pula sering membelenggu seseorang yang rezekinya kurang atau tidak mencukupi. Oleh itu, terpaksa ditampung kekurangan tersebut dengan berhutang.
Namun, Allah swt telah menggariskan beberapa keterangan dalam Al-Quran sebagai panduan agar tindak-tanduk umat Islam tidak tergelincir dari landasan yang benar.

Kueh....Kueh....

Meh tengok kueh-kueh yang
dijual pada Hari Koperasi Sekolah
baru-baru ni...
Anda kenal tak kueh-kueh ni?
Jom main teka-teka lagi...
Sape2 jer leh jawab
(A)

(B)

(C)

(D)

Jom tengok apa yang dijual...

Tudung Dubai

Brooch

Pokok hiasan

Pouch batik

Potpouri

Ubatan-ubatan

Antara barangan yang dijual pada Hari Koperasi Sekolah baru-baru ini.




TERIMA KASIH BOS...

Hari Khamis yang lalu...tetiba jer Syuhada bagi beg nih...
jom tengok apa ada kat dalam...

Jam - termometer - kalendar

Pre-mix chocolate cake

Tak tau bila nak buat kek tu...sekarang ni malas pulak nak baking ni...
Tapi kalau dah start kann...ari2 buat pulak..
macam ari tu...
tiap2 ari
wat
MUFFIN!

Anyway thank you Hajjah.

Hari Koperasi Sekolah 2008

Perasmian Hari Koperasi Sekolah 2008
di Dewan Multaqa SMKPB
27 Jun 2008

Sebagai ingatan - pokok ditanam!

Antara gerai jualan

Pelbagai pilihan makanan

Check penyakit pun ada!

Banyak kueh mueh dijual pada hari itu.
Ini adalah sebahagian dari gambar2 sekitar Hari Koperasi Sekolah.
Acara berlangsung dengan meriahnya walaupun hujan rintik2.

NANI

Sewaktu pergi ECM semalam, aku ditegur seseorang...
Rupa2nya Nani, my ex-student..
Dia kerja kat Lovely Lace
Teringat kat gelagat budak ni masa mereka belajar
di SMKPB
Dia agak manja denganku...
Pernah dia kena rotan kat tapak tangan oleh guru disiplin
masa tu dia tingkatan dua...nakallah sikit2..
Datanglah dia ngadu...nangis2...tunjuk tangannya yang merah tuuu...
biaselah...aku kesian kat budak2 ni..
lalu aku pun ambik minyak dan sapu2lah, sambil pujuk2...
dan juga beri nasihat etc...
Sejak tu dia orang akan sentiasa sayang kat aku!!
- SERONOK SANGAT BILA DISAYANGI -

Saturday, June 28, 2008

MY BOYS...demam EURO 2008!

Lihatlah jersi mereka..
Digantungkan pada tingkap!!
Dan diminta adiknya ambil gambar
Dan disuruhnya maknya upload kat ...my stories...

Banyak gak jersi diaorang tu....
macam kedai jual jersi lah..

Italy & German!!!

I love this jersey

Mie bergaya dengan shirt yang baru dibeli di Parkson , ECM
Dia nak pakai gi kuliah next week
Lawa...brape harge?
Durban

Yang nih lah saya dok cari-cari selama ni...
nasib ayah "jumpe"...he he he!

Alain Delon

Mie dok pilih tie
Ini adalah antara persediaan Mie untuk masuk KPTM, Taman Shamelin.
Sabtu 5 Julai 2008 adalah Hari Pendaftaran.

ECM....Steamboat again!!

Hari ni pergi ECM...makan steamboat
My favourite dish is.....Kerabu mangga....best



Seven of us altogether
Nina & Faizal pun ikut sama

Nadwah Kepimpinan Pelajar Fasa II

Bertempat di Surau Al-Hikmah
SMKPB
8.30 pagi - 12.30 tengahari
Ustaz Hjh Siti Arija selaku penceramah

Pengawas perempuan sedang mendengar ceramah

Sebahagian pelajar lelaki

Aktiviti berkumpulan
Hanya 45 orang pengawas sahaja yang hadir untuk Nadwah Kepimpinan pada kali ini.
Ini adalah kerana ramai pelajar yang terlibat dengan aktiviti-aktiviti lain.