Friday, October 31, 2008

In The Darkness of The Night...

Pakai kasut..."Ikhwan sedih nak tinggal umah ma ni!"

Ikhwan waving to us...Bye-bye!

Leaving for Narathiwat.

(rugged tok imam ni!!)

(Last Sunday)

***************************************************************

Malam tadi...

Gelap...tiada letrik selama 2 jam!!



Terlupa nak ambik gambar our candle-lit dinner!!



Wednesday, October 29, 2008

A Glimpse To These Pictures...



These pictures I took from someone's else blog, hence these are not mine!!
I love them...simply beautiful.




Monday, October 27, 2008

Haji Muda...


Semalam ma beli buku ni kat Popular.
Nanti siapa2 yang nak baca bolehlah pinjam OK.
Banyak kisah2 menarik, tips etc yg boleh dijadikan panduan bagi mereka yang akan mengerjakan haji / umrah.
Tapi sayangnya, tak ada gambar2 langsung.
Buku ini berbentuk travelog - pengalaman yang dirasai oleh penulis / ataupun pemerhatian2 semasa di Tanah Suci.
Juga penulis - Hj Ridzwan Bakar, menasihatkan supaya bersegera menunaikan ibadat haji tatkala usia masih muda - fizikal masih kuat!!
Anak2 ma yang dah pergi umrah tu...ingat ya...bila jer kerja kalian simpan duit kat THaji & pasang niat untuk menunaikan ibadat haji...Insya Allah, akan dipermudahkan urusan olehNya.
( Cadang nak bawa Ja pulak wat umrah nanti...Ada sape2 nak ikut?)

Sunday, October 26, 2008

Sushi Time ...

Hari ini pergi Megamall

Ajak Ikhwan makan sushi...

Rai steady jer guna chopstick tuu....

Ikhwan pulak first time...tak tau nak guna!!


Pas dah kenyang tu, kita orang gi jalan2 beli buku kat Popular...

Time nak balik....o o .... hujan!!

Hujan yang turun...bagaikan mutiara...

Friday, October 24, 2008

Visitors...

...SURPRISE...
Friends since 70's
Then we were in Tanah Merah,Kelantan
Gave a shock to me...when I heard someone opened the door!
It was not locked by D, when he left for Friday prayers
I opened the door & there they are
Hj Rahim & Hjh Noraini
Daughter Izi & hubby
And two grandsons!!!

Aktiviti Pagi Jumaat...

Ini buah yang Ikhwan bawa dari Thailand...

Nak kupasnya agak sukar...kena ada skill!!


Mereka g dok bawah pokok kelapaku yang baru mengeluarkan buah sulongnya...

Tengoklah...D & Ikhwan tu...dok kupas buah Thai tu lah...


Nah...tengoklah ma - Ikhwan wat ni...ehwah...dah pandai kali ini!!
Ni lah hasilnya....
Setelah kesemua dikupas, penuhlah bekas itu.

Thursday, October 23, 2008

Renovation again...

Mula dah...
Nanti peninglah tengok umah sepah2...habuk sana sini...
What to do?

Ikhwan...

Pemalu!
Dah kena!!
Tak sedar pun dia...
Masih study kat South Africa...pulang bercuti sempena Ramadhan
Jadi imam tahfiz kat Sg Buluh baru2 nii...
Datang Kuantan mesti punyer!!



Beg...Beg...

Ini beg2 yang D beli kat KB
Kiriman along & myself...

Ole-ole dari Langkawi...

Ini semua Syu yang kasi...
Mereka ke Langkawi pas konvo kakaknya di UUM
...TQ...

Buah Thar...African Sea Coconut

Ikhwan bawa dari Thailand

Monday, October 20, 2008

Meeting: Trip to Bandung...

...Trip To Bandung...

We had the first meeting this afternoon.
Pn Mariana gave a short briefing regarding the trip which is scheduled on the 1st-5thDec 08.
All of us are excited and looking forward for this vacation!!

Sunday, October 19, 2008

Jalan2 Kat KL Okt 08...

Semalam kami ke KL...

Jumpa anak2 kat Berjaya Times Square

Kebetulan ada Photography Exhibition

Ja & Rai jer yang pergi tengok

Kita orang tengok dari jauh ...



Kemudian...
Isi perut kat Johnnys...



Lepas tu...
Pusing2 cari kasut & sandal


Tunggu LRT...
Pas tu...kita ke Pavillion
But then I don't snap any photos at all...
Nanti nak minta dengan Rai lah gambar2 tu...
****************************************************
Pagi ni...me & D ke SOGO!!
Tak puas hati kalau tak gi Sogo...
Lagi pun nak gi cari ...


Makan ni kat Sogo...


Ada cerita kat stesen Chan Sow Lin ni...tapi tak mau cakaplah...

Tengok tu....D sorang2 jer...kah kah kah!!
Beli Amos cookies
And also cookies & bear untuk Rai - birthday presentlah kann...!!

And I bought this for myself!!