Tuesday, December 30, 2008

PMR Results...

The PMR Exam results are released today
Well...look! The teachers are so busy counting the numbers!
Numbers??
Yea...to find out the percentage scored for each subject ...
I still do not know the details
I guess I shall get them when we attend the first Staff meeting tomorrow
These ex-students who did well last year turn up to give the supports to their juniors.

Some of the girls get very nervous waiting for the moment to see their achievements

The boys do not feel that nervous, they are more relax...
Very cool!!

...S M I LE S...
And....these are the 9 students who are excellent!
They scored 8As
C O N G R A T U L A T I O N S!
You have made us proud
You have made your parents proud of you...
Syukur kepada ALLAH Swt.
A few scenes caught this morning
So, that's it...
( I have yet to see how many students scored A in their Science paper!!)

Sunday, December 28, 2008

Awal Muharam 1430H...

Malam nanti ada Sambutan Maal Hijrah / Awal Muharam 1430
Surau Ar Raudhah, Taman Guru.
Majlis akan bermula dengan Bacaan Doa Akhir Tahun
Di ikuti dengan solat fardhu maghrib, solat sunat hajat dan
Bacaan Doa Awal Tahun.
Kemudian akan di ikuti dengan Ceramah : Maal Hijrah
Penceramah: Ustaz Abdul Kamil b Hj Jamaluddin (Pensyarah UMP)
Selepas solat isyak
akan
dijamu dengan makan makan ....
Tajaan
Tuan Haji Idham b Hj Abdul Karim (SHAHPUTRA)
.
.
.
.
.
.
Aku berharap aku akan berubah menjadi mukmim yang lebih baik.Amin!
Berhijrahlah
ke jalan
yang lebih baik!

Saturday, December 27, 2008

Gen 2...

Sape2 yang nak beli Gen 2...
Ni alamatnya kat sini...
Muahahaha...bukan Gen 2 kete lah...
Gen 2 kerepok!!
Sedap ni...cayalah
Suami selalu dok beli yang brand nih...


Ha ha ha...
McJu & McRai...selamat makan keropok + sos cili yang ma sediakan tuuu...

Friday, December 26, 2008

Tetamu ...

Malam tadi adik saya Man & famili datang!
Mereka dari Genting Highlands setelah dua malam dah bercuti dengan anak2 di KL
Kami sangat gembira dengan kedatangan tetamu ini
Mereka menceriakan suasana
Terima Kasih Sa& Man
Lain kali datang lagi ya...

Thursday, December 25, 2008

Kenangan 2008...

Yang best...makan-makanlah...
Yang kena jaga...kucing2 seramai 6 ekor
Yang nak kena buang...banyak pokok2 bunga
Sebab? Tak terdaya dah nak uruskan

Wednesday, December 24, 2008

'Kasut Terbang'...

Rezeki Pembuat kasut Turki...

Semua orang dah tau!

Hadiah yang akan terpahat dalam sanubari penerimanya...he3

Aku pun ingat nak gi beli kasut gak..

Ya laa...sekolah dah dekat nak buka ni
Kasut belum beli lagi!
"Eish2...Yang! Tak payahlah beli2 kasut!Kan kasut u tu dah banyak..."

(Terus mati selera nak membeli!!)

Rumahku dirobohkan...

Pagi semalam...ruang tamuku tu telah dirobohkan!
Hu3...(sob!)
Jika nak ikatkan batu bata tu...amatlah slow prosesnya
Tapi...nak robohkan
Sekelip mata dah runtuh...

Saturday, December 20, 2008

Minum kopi petang Sabtu...

Petang tadi kami ke Starbucks Coffee, Megamall. Mulanya saya malas nak ke sana, tapi dek pujukan & godaan anak2 saya akur dan ikut mereka. Apalagi...seronoklah dia orang bila saya setuju nak pergi.
Minum , minum , minum & minum...tapi tak boleh habiskan! Blueberry cheesecake is yummy!!
Sebelum balik, McRai nak tapau sushi pulak...yang ni sorang suka makanan Jepun & love everything about Japanese!!
So, malam ni tak de dinner lah...tapi tadi saya 'tengok' suami diam2 makan nasi dengan budu...he3! Ha...yang ni sorang tak boleh tidur kalau tak pekena nasi...walaupun tadi semasa balik dia dah beritau , "Yang, malam ni I tak makan nasi dah!" ( dalam hati :) boleh percaya ke ni)
So tertunailah hajat McE nak minum kopi. Amacam E? Wokeh ker??

Friday, December 19, 2008

Visitors of The Year...

Umi & Family
They come from Kemaman this morning
Alia, grows tall ... soon she gonna be taller than her mum!
Isa, though feeling slightly dizzy...can still smile!
He's a real cool guy

I suggest that they put up a nite at my place
But they politely refuse as they have things to do tomorrow

What I am thinking is to give them an award...
An award?? What for??
Being a sister who has vistited me most for this year!

Thursday, December 18, 2008

Got to treat my son ...

Coffee ??
My son Nazri (E) asked me to take him for a coffee treat...
No problem!
Somehow E, Ju & myself are now coffee addicted ( addicted to caffeine!)
So...E wants me to take him to Starbuck Coffee at Megamall...
Oops...OR is it...

This Setarbak Kopi???

Wednesday, December 17, 2008

3Kaa 2007...

I was the Form Teacher of 3Kaa 2007
I miss all of you so much!!
They are all very nice students...
Only a few are still in SMKPB, Kuantan.
Though you are not around...but the sweet memories are deep in my heart!
I treasured those 3 wonderful years ( 2005-2007) teaching science to you...
I wish that all of you will do very well in your SPM in 2009
G O O D L U C K!!

Monday, December 15, 2008

Kenangan Terindah 2008

Saya sangat2 suka menjengok blog mereka yang tinggal di Makkah, Madinah, Jeddah, Awali, Yanbu dan sekitarnya.
Tiap kali ianya akan mengimbaukan saat keindahan ketika kami menunaikan umrah pada bulan mei yang lalu...
Keinginan untuk ke Baitullah tidak pernah padam,
Ada ketikanya rasa nak pergi sesangat!!
Justeru, setiap masa saya memohon agar Allah swt menjemput saya menjadi tetamuNya lagi.
Bila?
Hanya Allah swt saja yang Maha Mengetahui!
Insya Allah akan dipermudahkanNya!
Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.


Friday, December 12, 2008

Terima Kasih Prof...

Malam tadi Prof. Dr Muhd Kamil Ibrahim telah menyampaikan ceramah di Surau Ar Raudhah, Taman Guru.
Prof telah menyentuh banyak hati Pak Cik2 & Mak Cik2 yang hadir pada malam tadi...
Tapi ada juga beberapa orang muda2 yang hadir!!
Beliau bercerita perihal pengalamannya sebelum, semasa & selepas mengerjakan haji.
Memang rugi jika tidak hadir malam tadi ( bagi aku lah!)
Aku lihat wajah Prof yang bersih, bercahaya & tenang!

Sempat bertemu dengan Roza & Sofea

Mengalir airmataku bila membaca coretan Prof di kedua-dua buku yang aku suruh Prof tandatangan malam tadi. Entah kenapa hatiku tersentuh dengan ayat2 tersebut.

Terima Kasih banyak2 ya Prof..Hanya Allah sajalah yang boleh membalas jasa baik Prof yang telah sudi datang ke sini untuk berkongsi pengalaman yang amat berharga itu dengan kami semua.
******************************************************
Pagi ini ramai pulaklah yang bertanyakan suamiku di manakah mereka boleh beli buku2 Prof tu!
Kedua2 boleh dibeli di Hamid Bros.
Travelog Haji: RM26.00
Travelog Dakwah: RM18.00

Thursday, December 11, 2008

Ceramah di Surau Ar Raudhah...

CERAMAH AGAMA
TEMPAT: SURAU AR RAUDHAH, TAMAN GURU, KUANTAN
MASA: SELEPAS SOLAT MAGHRIB
TAJUK: TAUFIK & HIIDAYAH
PENCERAMAH: PROF.DR.HJ MUHD KAMIL B IBRAHIM
DIJEMPUT SEMUA YANG MEMBACA BLOG SAYA HADIR.

Wednesday, December 10, 2008

Tribute to Lutfi aka Kamitaken...

Gambar2 ini Hj Lutfi punya!
Lutfi...mama minta izin ni ya...nak letak kat sini
Nape pulak?
Sebab nostalgia sesangat bila tengok scenes sebegini!!
Shots yang begini jarang kita nampak
dan
ini hanyalah dihasilkan jurugambar yang professional saja.
Syukran

Tuesday, December 9, 2008

Trip to Jakarta - Bandung ( Part V )

Tempat Penginapan di Puncak
Setelah turun dari Puncak Inn, kami ke Bandung. Kali ini shopping di Pasar Baru.

Juga shopping di Diaz
Aduhai!!! Handbags...drives me crazy....
Malamnya kami ke Cihampelas untuk membeli jeans ,T-shirts etc dari factory outlets yang banyak terdapat di sini. Namun masa agak terbatas untuk kami "meneroka" semua kedai!!
Semasa menunggu beberapa rakan shopping, kami dihiburkan oleh penyanyi jalanan yang bersuara lunak. Apalagi!! riuh rendahlah dalam bas kami...
Pok Nak pun nyanyi gak...he3
Banyak jugak rupiah yang kami semua sumbangkan...
Ini adalah antara cara punca pendapatan pemuda di sini, selain dari apa yang kami perhatikan (onjet payung, jualan segala barangan tanpa jemu / mengalah!!)
Hinggakan kekadang rasa macam kena ambush gituu...
Namun...tak nampak peminta sedekah!!


Akhirnya..."Hah, ni lah kasut Adidas yang dibeli untuk anak saya!"
(Beli di Cibaduyut - factory outlet banyak kat sini )
************
Malam terakhir kami menginap di Hotel Karang Setra Bandung.


Itulah serba sedikit coretan selama 5H 4M di Jakarta & Bandung.
Nak tulis panjang2, terasa m---s!!

Trip to Jakarta - Bandung ( Part IV )


Lawatan ke Taman Mini Indonesia

Muzeum



Malam berikutnya kami menginap di Puncak Inn, Puncak.
Resort ini sangat cantik. Pemandangan pun cantik.
Nampak sejuk gitu....tapi tak lah sejuk mana pun!!