Monday, March 30, 2009

Isi Borang

Hari ini cuti...ertinya dok kat rumah...tak payah gi sekolah...yahoo!!
So, hari ini mulalah isi borang2 yang patut diisikan. memula isi borang maklumat data peribadi - sepatutnya dah kena hantar jumaat yang lalu, tapi aku tak sempat isi..so diam2 jer aku gi jumpa kerani tu & cakap kat dia aku akan hantar selasa pagi! paling tak suka isi2 borang ni..nak nombor tu...nombor ini etc etc. fening kapla..
Pas tu nak kena isi borang income tax lagi..ayoyo mainichi!! tak de orang nak bantu, semua kena wat sendiri..biasalah tu. sokmo2 pun kalu bab2 isi borang ni, akulah yang dikerah oleh penghuni2 dalam rumah ini. ke ada sesape yang isi sendiri borang dia masuk sekolah, masuk U, mohon pinjaman ke, mohon biasiswa ke...tulis surat tak gi sekolah ke, sakit perut ke, naik bisol ke??

eh! tak susah pun isi borang..jap jer dah beres, esok boleh diposkan. tak kena pun cukai tu, terlebih potongan adalah LHDN wei...minta balik duit aku tu!!
+++++

Petang pulak dapat call dari Pn Halimah Alimat...jemput gi rumahnya untuk makan2
Jumpa Pn Mariana & Cik Nita
Sorry Ta...gambar tak jelas..sebab tak reti sangat bab2 ambik gambar ni!
Nak kena beli DSLR... :D

Seronoknya...cuti2...makan2...

Sunday, March 29, 2009

Hari Sukan Sekolah kali ke 18...

Semalam ... datang tolong2 hiaskan rumah Merah
+++++++++++
Entah nape hari ini aku tak ada mood nak ambik gambar2..
Malaslah...
Nak tulis2 cerita hal sukan ni pun malas gak...sebab aku tak rasa teruja sangat nak menaip!!
Cuma nak comment sikit kat gambar budak yang tersenyum manis tuuu....
Sape namanya?
Ex- 3 Bestari...I taught them last year.

Majlis untuk Pn Haniliza

Baru-baru ini Panitia Sains & Matematik telah mengadakan majlis untuk meraikan Pn Haniliza -mantan Ketua Bidang kami - yang telah naik pangkat jadi GPK Pentadbiran di SMK Bkt Rangin.

Selamat Maju Jaya diucapkan kepada Pn Haniliza bt Sulaiman.

Hari itu...

::5C::
Hari itu aku masuk relief kelas 5C
Ini adalah kali kedua aku relief kelas ini pada tahun ini
Hairan! Hairan! Hairan!
Aku tengok tak seorang pun pelajar yang ada buku di atas meja mereka...
Semuanya duduk bersembang-sembang...bermain-main...berjalan-jalan
Eik?? nape yer? Bukankah kamu semua akan menduduki SPM nanti???
Aku pun cubalah nak menasihati mereka...
Kecewa aku...depa wat tak dengar jer...
Last2 depa suruh ambik gambar diaorang - suruh aku masukkan ke sini!!
Suka hati kamulah...nak study ke, tak nak ke...


Walau apa pun...cikgu tetap doakan agar kamu semua menjadi manusia yang berguna!

Saturday, March 21, 2009

Happening ... 20 Mac 2009

Pagi2 lagi ma dah text msg ke E - wishing him "Happy Birthday"
+++++
Ma: Yang...ari ni birtday E
Ayah: So, nak beli kek ke?
Ma: ish..kek hape, bukan budak2 kecik..
Ayah: [ diam ]
Ma: I ingat leh gok kalu kita beli kek...leh makan ramai2...Umi & famili dan Sa & famili nak datang umah kita petang nih..
Ayah: OKlah I gi beli...you dok umah wat ape yang patut..
++++++++
Kemudiannya D wat balik nih...



Chocolate Indulgence!!
+++++++++++++++++++++
Petang dia orang pun tiba...secara kebetulan jer wat ni...tak dirancang langsung!!
So, E pun nampak happy sebab ramai tetamu...heh3
kalau tak , kami berenam jer lah
Makan mee hoon goreng, puding kastad & kek... tu jer
And of course tembikai & apple juice
++++++++

Bersembang-sembang dengan sis & SIL

My brother - Abd Rahman - main gambus ke hape??

Ira pun tunjuk skill...ye ke?? ada gaye!

Su pun turut menghiburkan birthday boy...eh silap, birthday man! ( 25 yrs old! )
Dan ma & Mie yang berpasangan...kah3
Ape?? tak caya?
memang pun tak reti..mie pandailah...ma posing jer!!
Kami sungguh gembira dengan kehadiran "tetamu2"
Terima kasih...lain kali datang lagi.
( Bulan Mei - cuti sekolah- nak wat majlis solat hajat & doa selamat- orang Bkt Antarabangsa leh datang tak?)

Friday, March 20, 2009

To Mohd Nazri...

20 MAC 2009
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
Semoga panjang umur
Hidup di dalam keredhaan Allah swt
Semoga berjaya mencapai cita-cita
Dapat berkhidmat untuk Agama, bangsa & negara
AMIN...

Thursday, March 19, 2009

Jalan2 Cuti Sekolah ...

Pada 16 Mac 2009 telah berlangsung majlis perkahwinan Nurul & Nazman
Nurul adalah anak saudara suamiku

Selamat Pengantin Baru, semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.
Aku juga bertemu dengan kawan2 lama....amat lama!
Si Hanafi adalah kawan masa zaman budak2 lagi
Pn Norma Mustaffa pulak...sama2 mengajar di Tanah Merah, Kelantan pada tahun 1978!!
+++++++++++++++++
Selesai majlis - setelah dua malam di Kota Bharu, kami pun berangkat pulang ke Kuantan.
Pagi sebelum pulang, kami sarapan di rumah Pok Su & Mok Su - taukeh sate tersohor di Kelantan...pernah keluar kat Majallah Tiga
Apa lagi...makan sate & nasi berlauk
+++++++++++++++
Semasa perjalanan pulang, kami lalu mengikut jalan pantai
Berhenti di Ru Sepuluh, Penarik, Setiu, Terengganu untuk makan ikan goreng celup tepung

Berhenti untuk beri peluang kepada jurufoto kami shoot!!

++++++++++++++++++++
Di Kuala Terengganu kami menziarahi kubur kedua ibubapaku yang terletak di Jalan Batas Baru
Al-Fatihah..semoga dicucuri Rahmat Allah swt.Amin.
++++++++++++++++
Tanpa dirancang...kami tetiba sampai di Taman Tamadun Islam Malaysia
yang terletak di Pulau Wan Man.
Sungguh istimewa...dapat layanan macam VIP!
Terima kasih diucapkan kepada Pn Khairunnisa yang telah membantu kami.







Pn Khairunnisa Gan bt Abdullah

++++++++++++++++
Kami juga singgah kat rumah Nina di Taman Bunga Raya , Dungun
Kebetulan pulak dia tak ada kelas...kita orang solat di rumahnya.
++++++++++
Berhenti pulak di Kemaman...banyak sungguh pitstop kali ini!!
.. rumah adikku Umi Hamidah
dan
dapat pulak bertemu dengan adikku Abd Fatah a.k.a. Pok Dol yang dalam perjalanan dari Mersing ke Kota Bharu
Kami dihidangkan dengan kerepok lekor, otak2 & satar. sedap. tk Mie.
Kami tak lama di sini...tapi Pok Dol bermalam di sini.
Tak kering gusi bila ada Pok Dol...macam2 cerita yang lucu2...ntah betul ke tidak! Lupa nak suruh dia masuk bertanding dalam program Raja Lawak...kah3!!

Saturday, March 14, 2009

Rumah Baru...

Sudah lama kami bercadang nak besarkan rumah kucing2 kami - 6 ekor tu...
Mereka dah besar2...nampak tak selesa..kesian!
Lalu D pun beli se unit lagi rumah..dan digabungkan...buat pintu ditengah2..
Si Lulu lah yang pertama masuk rumah baru...
Masa orang dok sibuk pasang cage tu..dia dah masuk!! geli hati kami tengok Lulu!

Thursday, March 12, 2009

Buddy Support

A memorable day indeed!
This is the first time in my life..
I demonstrated to my friends on how to make muffins
Why? For what reason am I doing this?
Well, just for fun...he he he
Actually I was requested by Pn Jalilah to be the first presenter for this Buddy Support activity
She asked me to carry out an experiment / an activity for my assignment or task
But then I had a "better" way of doing this...I want to bake - anyway this is sort of an activity of mixing and stirring and baking...quite scientific too...what more all my ingredients are measured in SI Unit...kg!
There goes my skill...phew! Am I not talented?
Anyone can make this muffin..as easy as ABC!

++++


I had an enjoyable time! Look! My Principal was there to "observe" me...



Hands-on...

Everyone participated...
+++++
These are the muffins that I prepared at home the night before so that I can immediately served my friends...for I am sure they could not wait any longer..

The boss is testing..yummy or not?

Take the opportunity to pose with my Principal.
+++++
I must say special thanks for Pn Sharipah Mansor, Pn Noryati Omar & Pn W. Akemarini who had given me tremendous help in placing all the utensils that I needed. They even prepared tea for us!TQ!