Saturday, June 26, 2010

Happy Birthday Nina...

:: 26 Jun 2010 ::Selamat Hari Lahir
Buat anakanda kedua kami
AZLINA
atau
kami panggil Nina.
Semoga panjang umur, murah rezeki dan hidup dalam Kasih & Rahmat Allah SWT.
Ma doakan yang terbaik buat Na.
Amin!

Thursday, June 24, 2010

Packing!

Malam ini, tolong hubby pack pakaiannya
Dia baru jer balik dari KB petang tadi.

Haaaih, main campak2 jer dia.. :(
Aku akan lipat dan susun aturkan elok2...supaya nampak kemas
Dan ambil ruang yang kosong dalam beg dia untuk aku masukkan beberapa barangan aku!!

Beg aku telah siap..ada dua tiga barangan yang akan aku pack esok...

Oh ya...flight kami pada jam 6.50pg Sabtu dari Kuantan
10.05pg dari KLIA - London..MH4
Penerbangan akan mengambil masa 14jam 10min...
Aku berdoa yang aku akan dapat "survive" di tempat duduk...huhuhu
Sakit b*nt*t ...seperti Pak Itam kata!!
Doakan kami empat beranak selamat pergi dan selamat kembali...

~ ~ Salam Sayang buat semua ~ ~

Tuesday, June 22, 2010

Balik Kampung...

Balik kampung
Hati girang!

Anakku akan pulang tak lama lagi...

:: 10 Julai 2010 ::

17.25 at KLIA


Monday, June 21, 2010

Back To School

:: 21 Jun 2010 ::

Hari ini budak2 bersekolah kembali setelah dua minggu bercuti
Anak aku yang masih bersekolah sorang je..F3
Cuti ini kami tak ke mana-mana pun!
Kesian si kecik...ada tuisyen, kerja sekolah etc
Terpaksa penuhkan masa dengan baca buku
Ye ker?

Jika aku masih seorang guru...sudah tentunya saat ini aku pun dok bla bla bla dengan student aku...semak latihan masa cuti...marahkan kepada yang tak buat ke...tak siap ke...

Itu semua sejarah!


+++

...Demam Bola...

Gooooool....gol...memekak !!

+++

Aku Demam !

Sahabat aku...Jee pulang bercuti dari Australia
Datang ziarah aku yang demam...TK kerana ziarah buat Jee & famili
Dan juga rakan sebayaku..sepencen..Pn Seri Rahayu...
=
+
+
=
+
+
=
Dan TERIMA KASIH yang tiada bilangannya buat yang mendoakan akak dari
kejauhan....

+
+
+

SYUKRAN CL !!

Friday, June 11, 2010

Al-Fatihah...

:: Al-Fatihah ::

Pn Kamisah bt Sani telah kembali ke Rahmatullah malam tadi...
di malam Jumaat yang mulia.

Petang semalam merupakan kali terakhir aku ziarah dia..ketika itu sangat kritikal
Tekanan darah dah tak stabil

Bacaan Yassin diteruskan..

Kini dia telah pergi menghadap Ilahi

meninggalkan tiga orang cahaya mata berumur 12 , 6 dan 3 tahun.

Takziah kepada suaminya, anak2 & ahli keluarganya.

DariNYA kita datang, dan kepadaNYA kita kembali.

Wednesday, June 9, 2010

Beli-makan-masak-makan...

Edisi beli-beli...balik rumah rebus telur, goreng bilis sebab nak extra tu..

Sarapan...Nasi lemak + Kopi O
Edisi masak2 ...penkek lagi...
Tingkat2 gitu...
+++++

Dinner malam tadi

Simple dinner for them...
hubby not around, so i just goreng2 apa yang they all suka
Serve with thousand island dressing & mayonnaise too..

+++++

Sudah makan2...

^_^

*
*
*
*
*
3

2

1

SKYPE..

*
*
*

Skyping!!

And

Skodeng...hehehe

Jangan maraa noo..

Monday, June 7, 2010

Pohon Doa Anda...


Saat ini sahabat saya..Pn Kamisah bt Sani..38 tahun usianya...
Sedang koma di HTAA, Kuantan
akibat komplikasi kencing manis...
Tengahari tadi saya ziarah beliau...di ICU..
Sungguh sedih..saya terkedu melihat keadaannya..
Hati menjadi sayu & pilu
Tiada apa yang saya dapat lakukan..
Hanya secebis doa saya titipkan buatmu
Ya Rabb...sembuhkan dia...
Permudahkanlah segalanya...
Amin..

Saturday, June 5, 2010

Mari kita buat...

Penkek@Pancake





Inilah breakfast anak2ku pagi tadi...
Penkek..senang & sedap
Siramilah dengan sirap penkek...dan letakkan sedikit mentega ketika hendak dimakan.

Thursday, June 3, 2010

Dulu...Sekarang...


Dulu...
begini rupanya taman kami
semak-sesak dek kerana "tamak"...
segala spesis pokok yang aku suka
suamiku belikan..dia pun suka!!
banyak pasu aku miliki
sewaktu aku mabuk pokok...hari2 pergi nurseri!
hinggakan semua pemilik nurseri kenali kami...
ratusan pasu aku beli..
tempayan juga kami cari, kami beli, kawan beri..

Banyak yang sudah di"buang"...atau berikan
Kepada jiran, rakan taulan.

++++
Kini...
hanya ini sebahagian tinggalan
ditambah pula dengan koleksi baru yang kami berkenan


++++

My darling pulak suka sangat tanam cili..
Ada banyak pokok, semuanya sedang memberi hasil!
Jangan esok jumpa aku kat pekan sehari
sedang menjual cili !!!


++++

Dulu...
Ada Soyuz


Sekarang tiada lagi!
:(