Saturday, September 25, 2010

Raya berlalu sudah...

Sana sini ada makan-makan-makan
Ada jemputan kahwin
Jemputan raya ~ open house
Jemputan pertunangan
Sarapan pagi kat surau
Kenduri doa selamat
Tahlil
Cukur jambul
Haaaiihh..macam2 ada
Kadang2 tak terkejar...kesian kat perut myself!

+++
Raya yang berlalu
Sentiasa dalam kenangan
Tengok gambar ~ ramainya anak ai...
Alhamdulillah ~ rezeki Allah SWT bagi

Hari ini baru ter'tengok' semula gambar2 dalam handphone...
Tengok gelagat anak2 masa sesi bergambar ~ acara selepas solat raya

Ada jurugambar sendiri
Tapi gambar2 ai tak cantik...huhuhu, sebab kamera handphone nih..

Tengok! Aksi2 menarik kanak2 girang...
Sekian cerita raya yang lalu...


PS: Syawal 1431 kurang meriah..ramai yang tak sihat

...ada yang demam
...ada yang sakit gigi
...ada yang sakit bahu
...ada yang sakit perut
...ada yang muntah

~ dugaan ~

Saturday, September 18, 2010

Pinggan...


Semalam mereka empat beranak itu ke West Port, Port Klang
mengambil barang2 Ju...
dan
saya amat gembira sekali kerana akhirnya dapat pinggan2 yang Ju beli kat Spain tempohari..
TQ Ju :D
Sekarang nak pujuk my darling suruh gantung kat dinding...
Part ni sikit sukar :(

Tolong...tolong...

Friday, September 17, 2010

Letih...


Raya...Raya...Raya

Dah penat raya..

Orang dah keje...aku tak ler

Tapi keje aku round the clock...kadang2 penat wooo...

+++

:: Welcome Home to CL :: Selamat Hari Raya CL

Sunday, September 12, 2010

Kenangan di Aidilfitri 1431H...

:: Aidilfitri 1431 ::

Alhamdulillah!
Tahun ini semua anak & menantu ada bersama-sama kami

Sederhana tapi meriah...

Hidangan sederhana...tapi licin

Kuih raya ... ala kadar jer

Pakaian raya ... hanya sepasang sorang jer !

Kasut / selipar raya ---> tak ada pun!

Namun apa yang sebenarnya pengertian raya buat kita semua?


Tuesday, September 7, 2010

Salam Syawal 1431


Kepada semua pembaca ~MY STORIES ~
Seandainya ada yang saya tersalah catat dan anda tidak menyenanginya
Saya mohon kemaafan di hari yang mulia ini

SELAMAT HARI RAYA

MAAF ZAHIR BATIN