Monday, January 31, 2011

Ktn-KT-KB-KT-Ktn


Semalam di KB...menginap di Tune Hotel yang baru jer dibuka dua minggu yang lalu. konsep AA lah....camner tu? nak aircon ---> add on (bayarlah)...nak hair-dryer---> add on...nak TV ---> add on...nak towel---> add on.....hehehehe.....nak internet----> of course kena add on...
nasib baik tilam-bantal-selimut etc ada!! kalau tidak...aku bawak toto,selimut,bantal,TV....hahahaha.....ini otak orang berniaga ---> mr tony tu arr....mcm kita naik AA ...nak nasi lemak--->bayar....nak bawak bagasi---> bayar....nak itu-ini semua berbayar...
tapi kan bagus jugak konsep begini. kita boleh buat pilihan. aku sangat puas hati menginap di sini. tapi tak der arr bekfes bagai...kat KB ni, gi jer mana2, leh makan....macam2 ada...nasi kerabu,nasi berlauk,nasi lemak,nasi tumpang dll....
Tune Hotel ini berjiran dengan KB Mall...so banyak senang mau pi shopping maa...

+++
kalau ke KB, mesti singgah kat pasar ct khadijah. apa nak cari? kalau pompuan...tudung, kain pasang, batik, blaus...
dodol, budu, beras siam...hehehe...ni che abe ambo beli lah...

+++

Ni kat pasar malam! temankan anakanda cari shawl...baju kelawar...


+++
Ada satu kedai kat kb mall tu nak tutup...clearance sale, tapi tak der orang pun! murah giler !!
tapi, aku tak beli pun...not my taste! beg2 yang diperbuat dari manik2...cantik2 macam yang ada kat vietnam tuh...so cheappppp...:))


+++

Ni stori kat kt. sahabat lamaaaa...ajak makan malam kat umah dia. nasi beriani...sedap!
tk kak mah & hj usup :))


+++
lately kami selalu naik bas dari ktn - kt. semalam dari kt - ktn. ujan sokmo!


me & hubby dok depan sekali! seat no 1 & 2...atas kepala drebar! ni bas high-decker tau...jelas nampak depan...tapi most of the time i tido u :))

memang kena balik kb lagi jika nak sopping! very murahhhh.

Wednesday, January 26, 2011

Long time no blogging!


Oh no...I actually blog-hopping a lot, thus I am not that keen to update my blog! Hihihi..me the lazy- soon-to be-the-vogue-grandmama...:))

Kesibukan...kemalasan...ke ke ke ke ketandusan idea membuat ai malas nak updet u...
so..ai letak some pictures to wrap up my activities for the last two weeks...tata! i m so malas to stori mori what-so-ever...see, my broken malay n english....hopefully kalau ada students yang baca u all jangan tulis macam ni tau...parah nanti, u definitely fail---> F9 :(((

Salam ceria untuk semua!

Tuesday, January 11, 2011

:: PDKM ::


Venue : Hotel Singgahsana, PJ
Date : 8th January 2011

Pertama kali saya hadir ke perjumpaan ni...kali pertama tahun 2010, saya tidak berjaya untuk turut serta kerana waktu itu saya punya darling kurang faham apa ertinya PDKM buat diri saya!
Alhamdulillah...sangat bersyukur kerana dapat bertemu dengan rakan2 PDKM. Selama ini hanya kenal di alam siber sahaja..pun begitu ada yang saya dah bertemu di KLIA tahun lepas...
CM dan Taj dah pernah bertentang mata! Mereka datang jumpa saya sewaktu saya pulang dari London Jun lepas.

Hati terasa sangat gembira! Rakan2 PDKM dapat dilihat 'in person' :)
Selama ini hanya tersenyum baca celoteh2 Kak Ngah, Sinomosa, Hanis, Datin Sophie, Datin Lina, Mamaju, Ummi, BHS, AZ, Safiudin,Rosli, CP, Tikah, Puteri Elaira...dan juga Lyana..


Alhamdulillah..suami saya sangat sporting...jadi pak supirku dari Kuantan ke KL. TQ darling!
I luv u so much :)) [bodek..supaya lain kali dia akan turut sama !!! ]
Restu suami saya perlukan, barulah hati rasa bahagia untuk "bersosial" dengan teman2...

Terima Kasih buat CL...melalui PDKM, blog CL lah yang mempertemukan kami...memesrakan kami...walaupun baru jumpa, tetapi rasa mesra macam dah kenal begitu lama!!
Semoga dapat bertemu lagi di lain masa.

Salam Sayang buat semua...muaahhh!!

Nota: Ucapan TK buat Pn Hjh Norsidah & Tn Hj Zakaria yg sentiasa sudi menolong kami. Semoga Allah SWT membalas budi baik anda berdua.

Friday, January 7, 2011

Back to School again!


Hari semalam dapat mesej dari sahabat smkpb
Jemput saya ke sekolah
Katanya ada makan-makan-makan :)
Suka kita!!


Maka saya pun pergilah memenuhi undangan tersebut
Paling seronok dapat jumpa rakan2
Semua dok tanya : " Kak Nab sihat? Kak Nab buat apa sekarang?"
Haaaa...soalan tu dah berulang-ulang kali mereka tanya!!
hehehe...

Semua senyum bila saya kata nak letak wajah mereka kat blog!
Ada wajah2 baru yang saya tidak kenal...
SMKPB sentiasa di hatiku!

Thursday, January 6, 2011

Hujan...Gelap...

Rasa nak makan ubi rebus jer bila hujan2 macam ni...
Ketika ini cuaca gelap sekali...hujan non-stop since last night...harap2 tak lah banjir...
Kesian kat budak2 nak ke sekolah...kat cikgu2 sekolah apa lagi...
Teringat masa sekolah dulu2...masa masih menjadi gurulah kan...
Hujung tahun...selalu naik nama...kena standby untuk bertugas jika banjir melanda...
Kenkadang tu...sampai tidur kat sekolah! Oooppss, bukan sayalah... kawan2 saya :(
Saya dapat pulang ke rumah, sebab rumah dekat sangat dengan sekolah
Dalam dok bertugas, membantu mangsa banjir tu...kadang2 kami dimarahi!
Sedangkan kami pun sama2 penat...kena bantu memasak bagai! Sakit pinggang wooo..
Itulah antara tugas guru...pelbagai!

Oh..merepek bagai pulak...bye
Nak ke kedai cari ubi...kalau ada ubi kayu best jugak kan...

Wednesday, January 5, 2011

Back to School


Semalam saya ke sekolah, bukan nak bersekolah kembali...atau mengajar
Tetapi ada hajat di hati nak ditunaikan..
Alhamdulillah!


Gembiranya dapat bersua muka dengan "buah-buah hati" kat sekolah..hihihi :)

Jumpa geng sana-sini-sinun....
Lupa pulak nak cari my kucing kat sekolah...sebabnya my assistant yang mengasuh kucing tu bercuti :(
But I never forget to visit my Taman Herba....
I miss my plants!!

Saturday, January 1, 2011

::: 3 Jan 2011 :::


SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN
KEPADA
CL

Kak Nab & Abang Din mendoakan agar CL panjang umur, murah rezeki, sihat, ceria, bahagia dan sentiasa di dalam rahmah Allah SWT. Semoga CL mendapat ganjaran di atas segala kebaikan yang CL pernah lakukan buat akak & famili...dan juga terima kasih yang tidak terhingga di atas segala2nya.

+++


Akak merasa sangat berbesar hati dengan CL...walaupun sibuk tetapi masih mampu melayan akak berYM / berSKYPE !



Hehehe...seronoknya ketika dapat "melihat" CL di depan mata...

+++



Kenangan paling indah tahun 2010
CL "hantar" kak nab & abang din untuk umrah
dan
CL "sambut" pula kepulangan kami. Alhamdulillah!


+++

Paling tidak dapat dilupakan saat CL terjah rumah akak buat pertama kalinya! Kelam kabut akak jadinya..hihi ---> memori indah

+++


Buah2 tangan dari CL ---> Syukran!!

+++

Semoga ukhwah yang terjalin akan kekal ke akhir hayat.
Terima kasih CL.
Selamat Hari Lahir.
Kami Sayang CL.

::: 1.1.11 :::


SELAMAT HARI LAHIR

YUSUF

Semoga panjang umur, murah rezeki dan dilimpahi kasih sayang & rahmah Allah SWT.

: Menantu sulung!