Sunday, February 27, 2011

What do you call....


Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
That's why we call it the present.

::::

Tentu ada yang suka makan ____ seperti dalam gambar di atas!

ps: isikan tempat kosong...heheheh

Monday, February 21, 2011

Jalan2 ke Bangkok

:: Bangkok ::
Khamis yang lalu kami ke Bangkok.
Malam itu pergi river cruising...along the Menam Chao Phraya...4 jam pergi-balik...!
Pemandangan yang sangat cantik...

Esoknya pula, kami ke Floating Market...apa nama tempatnya, terlupa pulak...200km away from Bangkok...pergi pagi lepas breakfast...pulang time maghrib gitu...


Kami diberitahu ada beberapa floating market...ini antara yang popular di kalangan pelancong.


Macam2 barangan yang dijual.


Malas betul nak citer....:((

Wednesday, February 16, 2011

Rindu...


Jika ada rezeki ingin ke sini lagi dan lagi dan lagi!
Ya Allah...jemputlah aku menjadi tetamuMu..
Rindu !

Friday, February 11, 2011

Pegaga


::Pegaga::

Antara ulam kegemaran saya adalah pegaga.
Dulu saya rajin blend daun pegaga ---> jadikan jus ---> minum !
Sekarang saya tak rajin dah! Sementelah pegaga tiada lagi di dalam pasuan, tapi tumbuh melata di antara rumput2 karpet. Tidak terpelihara, tapi tumbuh dengan suburnya, mungkin kerana mendapat baja dari rumput karpet yang hidup damai bersama-sama!

Sedap dicicah dengan sambal belacan...

Anda suka ulam apa?

Tuesday, February 8, 2011

Sahabat PDKM


Hatiku sangat seronok
Sahabat kesayangan singgah ziarah dalam perjalanan dari KT ke KL


Walaupun penat...abg Z pula tak berapa sihat...namun mereka ceria sepanjang masa.
TK Nor , abg Z, Saf & Uwa...
Jemput datang lagi jika kelapangan...
Nice knowing you all!

PS: Semua perkenalan bermula dengan PDKM
TK banyak2 buat pemiliknya
Siapa yer pemilik PDKM tu?

*
*
*
*
*
*
*
*
sape tau dapat hadiah

*
*
*
*
*
*

hadiahnya minta dengan pemiliknya !!
*
*
*
*
*
Ampunssss
*
*
*
*
*
*
*
lama tak 'interbiu' CL !!

Sunday, February 6, 2011

Tibicos culture

( rai's photo - thanks )

The yeast culture is in progress. A friend gave a small amount for us to start culturing this. The outcome is yet to be seen. Tak tau nak ceriter apa about it, tapi kalau dah baca in my previous entry, then you will know what this is all about.
You can also read here www.ayahuasca-wasi.com

Thursday, February 3, 2011

Water Kefir or Tibetan Mushrooms (Tibicos)

Water Kefir or Tibetan Mushrooms (Tibicos)