Thursday, March 31, 2011

Alhamdulillah...


:: 3o Mac 2011 :: Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah
Bersyukur di atas kurniaanMu Ya Allah
Anak kedua saya, Azlina selamat melahirkan anak sulung setelah hampir tujuh tahun menanti...

Bayi seberat 3.40kg diberi nama Muhammad Farish.
Jadi tokma jugak akhirnya...




PS: Terkenang saat mendapat anak sulung!

Sunday, March 20, 2011

Pagi nan ceria


Hadiah CL berikan !!

Pagi ini saya sangat bahagia. Buka blog PDKM nampak ada hadiah CL tujukan khas buat saya. Syukran CL! Sememangnya saya sangat suka tengok merpati2 di sana. Ketika ini hati terasa amat merindui Kota Mekah. Ya Allah...jemputlah aku menjadi tetamuMu lagi...

Saturday, March 19, 2011

Aktiviti kami di Sydney


:: Kenang2an bersama sahabat kami di Sydney ::

Jee memang handal memasak...cekap dan pantas menyiapkan segala hidangan...apatah lagi rumahnya sentiasa didatangi tetamu2 dari Malaysia...

Duduk di Sydney...jika teringin nak makan tapai kenalah buat sendiri..masa kat kampung, biasanya order jer..hehehe
Sewaktu ke sana saya bawa ragi...bimbang pulak takut kastam ostolia tak tau benda tu...lalu saya labelkan sebagai "homemade cookies"...hahaha


Selama sembilan hari menginap di rumah Jee...aktiviti kami adalah menyediakan hidangan untuk makan2 kami...jalan2...jalan2...dan jalan2...
Jalan2 itu bermula sebaik Jee hantar anak2nya ke sekolah, sehingga petang...
ada ketikanya sehingga malam!

Saya belajar membuat paff sebegini...senang & sedap!

+++

Jee gemarkan bunga2...rumahnya dihias cantik dengan bunga2...jadi dia bawak kami ke kedai bunga di mana dia beli... saya tidaklah membeli, cuma tumpang bergambar!


Jee juga gemarkan beads...wow!! sangat banyak pilihan...harga pelbagai...

Mana2 tempat kegemaran dia pergi..Jee akan bawa kami...antaranya kedai corelle...murah2..
Banyak pilihan...corak2 yang menarik...saya suka corelle sebab ianya ringan...so tak sakit bahu!!


Lihat! Betulkan Jee pencinta bunga...

Dalam restroom pun ada jambangan bunga yang cantik...nanti saya search gambar itu nanti :)

Sunday, March 13, 2011

Sydney


Memories In Sydney


Featherdale Wild Life Park

Sydney Harbour

Antara kenang2an semasa di Sydney.

Tuesday, March 1, 2011

Selamat Belajar...

Hari Pendaftaran buat Raihana, my youngest girl
Alhamdulillah...ada rezeki dia dapat menyambung pelajarannya di sini.

Ma doakan Rai tabah menghadapi hidup baru ini...
Belajar berdikari...belajar demi masa depan yang gemilang
Pesanan ma...sentiasa ingat Allah...
Solat jangan sesekali pun diabaikan!
Belajarlah rajin2 agar Rai akan berjaya dengan cemerlang dalam SPM 2012 nanti.
All the best dear...take care!
~ I Love You ~

Selamat Berangkat....


CL baru jer call...dia sedang beratur nak boarding
He is flying home now!
Kak Nab ucapkan selamat berangkat buat adinda CL
Semoga selamat sampai ke destinasi idaman kita semua...
Semoga CL sentiasa di dalam rahmah & kasih sayangNYA...Amin.

PS: CL...Thanks !